Logga in

Caverions vd får gå

Publicerad
2 mar 2021, 10:22
| Uppdaterad
22 mar 2021

Ari Lehtoranta lämnar sin befattning som vd och koncernchef för Caverion-koncernen. Styrelsens ordförande, Mats Paulsson, som tidigare varit vd på Bravida, tar över som tillfällig vd på Caverion.

Ari Lehtoranta har haft positionen som vd och koncernchef för Caverion-koncernen sedan januari 2017.

Artikel från november 2020: 500 tjänster bort från Caverion

Han lämnar sin befattning, men kommer att vara tillgänglig för styrelsen under de närmaste sex månaderna, enligt ett pressmeddelande från Caverion.

– Under de senaste fyra åren har Caverion mött flera svåra utmaningar. Under Ari Lehtorantas ledning har företaget lyckats svara på dessa utmaningar och göra de många grundläggande förändringarna nödvändiga. Styrelsen och Ari Lehtoranta är överens om att detta är rätt tidpunkt för förändring då bolaget går in i en ny fas, säger Mats Paulsson, Caverions nya tillfälliga vd.

– De senaste fyra åren på Caverion har varit mycket givande, trots de tuffa beslut som har varit tvungna att tas för att vända företaget. Caverion står nu stabilt och har en stor framtid framför sig, vilket möjliggör och stöder övergången till en smart och hållbar byggd miljö, säger Ari Lehtoranta.

Artikel från februari 2020: Triton har sålt samtliga aktier i Caverion

Mats Paulsson kommer att fortsätta även som styrelseordförande i koncernen.

Enligt pressmeddelandet har rekryteringsprocessen för att utse en ny vd och koncernchef redan börjat.