Logga in

500 tjänster bort från Caverion

Publicerad
5 nov 2020, 11:52

Caverion skär bort 500 tjänster. En stor del av neddragningen, som bland annat berör Sverige, sker redan före årsskiftet.

Beskedet, som kom i dag i samband med presentationen av den tredje kvartalsrapporten, kommer att slå brett mot koncernens verksamheter. 

Orsaken är vikande resultat för installationsjätten, bland annat sjönk omsättningen med 6 procent och orderstocken minskade med 2,9 procent.

Läs också: Då kommer nedgången – analytikern om när corona kommer slå mot installation

Den svenska omsättningen sjönk med 10 procent under tredje kvartalet. I Sverige har Caverion i dag 2 664 anställda.

”Den andra coronavågen i slutet på tredje kvartalet ökade riskexponeringen i de länder som Caverion har verksamhet i.”

Ari Lehtoranta.– På grund av den nuvarande nedgången och dess inverkan på våra intäkter planerar vi att proaktivt ytterligare effektivisera och justera vår verksamhet. Som ett resultat av de planerade åtgärderna uppskattar vi att företagets personalantal kommer att minska med cirka 500 i slutet av första halvåret 2021, men en stor del av de minskningar som planeras genomförs i slutet av 2020, säger Caverions koncernchef Ari Lehtoranta i ett pressmeddelande.

– Den andra coronavågen i slutet på tredje kvartalet ökade riskexponeringen i de länder som Caverion har verksamhet i. Samtidigt har stimulanspaketen från EU ännu inte gett några synliga effekter. Vi förväntar oss en hjälpande hand 2021, säger Ari Lehtoranta.

Åtgärderna påverkar alla länder som Caverion har verksamhet i, men blir mindre i Finland och Österrike, som visar upp goda resultat. 

Totalt beräknas Caverions besparingar uppgå till minst 250 miljoner kronor för 2021.

Caverion har ännu inte meddelat hur stor del av neddragningen som berör Sverige eller vilka delar av verksamheten som kommer att beröras.