Logga in

Vändning för Caverion

Publicerad
24 apr 2018, 12:59

2018 har börjat bra för Caverion-koncernen som för första gången på länge kan redovisa svarta siffror.

Resultatet efter skatt ligger nu på 2,2 miljoner euro (drygt 24 miljoner kronor) jämfört med en förlust på 9,5 miljoner euro motsvarande period 2017.

Caverion-koncernens kassaflöde har kraftigt förbättrats från ett minus på 18,9 miljoner euro till plus 13, 3 miljoner euro.

– Kassaflödet är ett av de bästa vi har haft, men vi är fortfarande långt från vårt mål, sa Ari Lehtoranta, koncernchef för Caverion-koncernen, på en presskonferens.

Senaste vinstvarningen kom i december

Caverion Sverige var en av de så kallade problemdivisionerna 2017, men ledningen menar att utvecklingen gått i linje med förväntningarna och uppger att alla tre problemdivisionerna förbättrat lönsamhet och kassaflöde.

Caverion-koncernen rapporterar stora steg i rätt riktning för det första kvartalet. Resultatet och lönsamheten förbättrades kraftigt, när omsättningen bantades ned.

”Marknadssituationen för fastighetstekniska tjänster har fortsatt att vara bra och 2018 har börjat i linje med våra förväntningar. Implementeringen av vår strategi i anpassningsdelen i strategin för att klara framtida tillväxt börjar ge resultat”, skriver koncernchefen Ari Lehtoranta i rapporten.

Därför fick han gå på dagen

Omsättningen har dock tappat 48 miljoner euro, från 575 till 527 miljoner euro.

Serviceverksamheten förbättrade lönsamheten och inga betydande projektnedskrivningar har påverkat resultatet.

– I Sverige är vi starka i serviceverksamheten, framför allt inom sjukvårds- och medicinsegmenten, sa Ari Lehtoranta.

På presskonferensen pekade Ari Lehtoranta på att det fortfarande återstår mycket att göra i den tyska verksamheten.

– Resultatet i Tyskland är långt ifrån tillfredsställande, sa han.