Logga in

Solcellsföretag Årets unga företagare

Publicerad
16 okt 2020, 15:28

Save by Solar, ett Uppsalaföretag som installerar solceller åt företag har vunnit priset Årets Unga Företagare i Sverige.

PRESSMEDDELANDE FRÅN UNGA FÖRETAGARE:

Årets vinnare och Årets Unga Företagare i Sverige 2020 är Uppsalaföretagarna Linus Werner och Hugo Larsson med Save by Solar Sweden. Priset delas ut av organisationen Företagarna.

  • Det här är unga människor som vill förbättra världen som kompromisslösa entreprenörer. Årets Unga Företagare i Save by Solar förvandlar solens strålar till lysande guld. Framtiden är tveklöst deras. Ett stort grattis till Linus Werner och Hugo Larsson, Årets Unga Företagare i Sverige!

Fler tävlingar: Elektrikern Dennis Svensson från Falkenberg uttagen till yrkes-EM

Så blev Bålsta Elteknik ett Superföretag

Det säger Företagarnas VD Günther Mårder i en kommentar till vinnaren.

Juryns motivering:

”Runtom i landet ser vi att alltfler företagare inte enbart drivs av att skapa företag baserat på goda idéer, utan att det även ska gå att konkret peka på den samhällsnytta som företaget skapar. Detta driv kommer tveklöst från många av de unga företagare som vuxit upp i ett samhälle där frågor kring mänskliga rättigheter, social hållbarhet och klimatfrågor ständigt är på agendan. Årets vinnare är inget undantag. Dessa företagare är sanna förebilder som redan skapat sig en spännande och organisk tillväxtresa i en investeringstung bransch. Med målsättningen att driva på utvecklingen mot en förnybar värld hjälper dem kommersiella verksamheter att röra sig i rätt riktning, mot sol-el och en bättre värld.”

Om Save by Solar

Save by Solar erbjuder kompletta helhetslösningar för solcellssystem till större kommersiella fastigheter.