Logga in

Elektriker tog guld i Yrkes-EM i Budapest

Publicerad
1 okt 2018, 11:08

“Jag trodde Ryssland skulle vinna” säger industrieletrikern Martin Lindelöw efter prisutdelningen i Budapest. Men för Emmy Åsberg som tävlade i elinstallation gick det sämre.

Martin Lindelöw kammade hem guld i grenen Industrielektriker i Yrkes-EM i Budapest i helgen. Tidningen Skånska Dagbladet har pratat med honom

– Det känns helt fantastiskt!

Nästa år är det VM: Så vinner du VM-guld i elinstallation

Innan prisceremonin trodde Martin att att guldet skulle gå till Ryssland, men Vladislav Grachev slog sig inte ens in på prispallen. Efter Martins 723 poäng kom Österrikes Max Meusburger med 718 poäng och Finlands Samu Lahti fick brons med 705 poäng. Ryssen fick 701 poäng och fick tillsammans med portugisen som var den sista i resultatlistan med minst 700 poäng hederspriset, Medallion for Excellence.

Okänt mästerskap: ”Jag visste inte ens att tävlingen fanns innan chefen berättade om den”

Till vardags jobbar nittonåringen Martin Lindelöw på Automationsteknik i Hässleholm som nu alltså kan skryta med att ha en regerande europamästare i industriautomation anställd.

Det gick sämre för Emmy Åsberg i grenen elinstallation. När poängen var sammanräknad hamnade hon med 658 poäng på en fjortondeplats. Guldet i grenen elinstallation togs av Schweizaren Daniel Gerber på 796 poäng, silvret av tyskan Diana Reuter på 768 poäng och bronset gick till norrmannen Ståle Brå på 751 poäng.

Installatörsföretagen lämnar walk over i telekom-VM