Logga in

Grattis till silvermedaljen Martin!

Publicerad
28 aug 2019, 07:49

Industrielektrikern Martin Lindelöw från Hässleholm tog silver i Yrkes-VM i Kazan i Ryssland från Hässleholm och vann också ”Best of Nation”, ett pris till den som presterat bäst för sitt land.

Elinstallatören får kontakt med en mycket glad Martin Lindelöw, som till vardags arbetar som industrielektriker på Automationsteknik i Hässleholm.

Martin och Anton kämpar för guld

– Det känns fantastiskt och jag är mycket nöjd med min prestation! Det var hög kompetens i mitt yrke och totalt mellan första och tredje platsen skilde det bara tio poäng. Framgångsreceptet är mycket träning, en bra arbetsgivare och bra hjälp från Österänggymnasiet, säger han och tillägger att tävlingen i Kazan varit mycket bra.

– Man märkte att Ryssland spenderat mycket pengar på årets Worldskills, konstaterar Martin Lindelöw, som tog guld i grenen Industrielektriker i Yrkes-EM i Budapest 2018.

VVS-montören Anton Hasenstrauch fick hederspriset Medallion for Excellence.

Elektriker tog guld i Yrkes-EM i Budapest

Förutom Martin Lindelöws silver tog det svenska yrkeslandslaget också hem tre bronsmedaljer genom Jonna Mjörnell, undersköterska från Upplands Väsby, Elias Larsson, hotellreceptionist från Hjärup och Vendela Lundin Pikner, visual merchandiser från Stockholm.

WorldSkills Sweden, som ansvarar för svenska Yrkeslandslagets deltagande, är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Dessutom medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag aktivt och ekonomiskt.