Logga in

Förhandlingarna på Bravida Stockholm avslutade – så många får lämna

Publicerad
25 nov 2019, 10:32

Nyligen varslade Bravida 63 anställda vid entreprenadavdelningen för el i Sollentuna. Förhandlingarna har nu avslutats med de fackliga organisationerna Svenska Elektrikerförbundet, Unionen och Ledarna.

Resultatet blev att 38 personer har sagts upp, 33 elektriker och fem tjänstemän. Övriga anställda i Sollentuna har erbjudits omplacering till andra avdelningar i Stockholmsområdet, i första hand Kista och Solna.

– En varselperiod i Sollentuna har nu inletts i Sollentuna. Ännu pågår verksamheten för fullt, men den kommer successivt att avvecklas i takt med att projekten avslutas, säger Lars Täuber, divisionschef för Bravida Stockholm sedan den 1 januari i år. 

Problemfilialer i Stockholm sänke för Bravida – varslar elpersonal

De personer som har fått erbjudande om omplacering övergår till en annan verksamhet från den 1 januari 2020 och de som sagts upp avslutar sina anställningar under det första kvartalet.

–  Stockholmsmarknaden som helhet fungerar bra och orsaken till det svaga resultatet i just den här verksamheten är komplex. Det handlar bland annat om produktivitet samt att prisa sina risker och driva projekten på ett sunt och riktigt sätt, säger Lars Täuber.

”Förhoppningsvis har vi i och med nedläggningen av Sollentuna lämnat en svårare period i Stockholm bakom oss. Att göra neddragningar är den absolut sista utvägen efter att man har prövat andra åtgärder för att förbättra resultatet.”

Lars Täuber, chef Bravida Stockholm.

Bravidajobb: Så fungerar de nya elanslutningarna i Värtahamnen – och så har de löst jordningen

Entreprenadavdelningen i Sollentuna startades för cirka ett år sedan efter att avdelningen i Danderyd stängts några månader tidigare. Sollentunaavdelningen har tillsammans med serviceavdelningen i Södertälje utgjort en av Bravidas två elregioner i Stockholm.

Verksamheten i Södertälje flyttades tidigare i höst till bland annat Upplands Väsby, som ingår i den andra regionen. I och med stängningen av Sollentuna blir det fortsättningsvis bara en elregion med Upplands Väsby, Kista, Solna och Södertörn (Jordbro) som huvudorter.

Fyra installationsbolag svarar om vart svensk ekonomi är på väg

– Förhoppningsvis har vi i och med nedläggningen av Sollentuna lämnat en svårare period i Stockholm bakom oss. Att göra neddragningar är den absolut sista utvägen efter att man har prövat andra åtgärder för att förbättra resultatet, Utifrån dagsläget ser jag inget behov av att göra fler förändringar. säger Lars Täuber.