Logga in

Shoppingrundan fortsätter i Danmark

Publicerad
2 maj 2019, 15:58

Bravida Danmark A/S förvärvar Köpenhamnsföretaget MIH VVS ApS och stärker servicenärvaron i området runt huvudstaden. MIH VVS har omkring 70 medarbetare och omsatte 72 MDKK under 2018.

MIH VVS är ett vvs- och elföretag med fokus på service och mindre installationsuppdrag för privatkunder, bostadrättsföreningar, fastighetsägare, och fjärrvärmeleverantörer.

Läs mer: “Det är ett strategiskt förvärv”

– Med det här förvärvet stärker vi vårt fotfäste i centrala Köpenhamn. Det stod snabbt klart för oss att MIH VVS har en bra kombination av solida serviceavtal, attraktiv placering och kompetenta medarbetare, vilket betyder att vi kommer närmre kunderna i Köpenhamn. Dessutom stärker vi Bravidas position inom service, säger Carsten Bo Knudsen, regionchef för Bravidas region Øst.

Förvärv: Bravida köper kameraövervakningsföretag

I MIH:s kundbas finns många service- och ramavtal som följer med till Bravida. Rasmus Bork-Nielsen, en av de två ägarna till MIH VVS, berättar:

– Vi har hela tiden fokuserat på att tänka i nya banor och förbättra våra arbetsmetoder. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen och ta ytterligare steg tillsammans med Bravida, som har samma fokus. Att bli en del av en större koncern ger både oss och våra kunder många fördelar.

Bravida Danmark har tagit över som ägare av MIH VVS och samtliga medarbetare fortsätter i sina nuvarande roller. De tidigare ägarna Michael Ian Henriksen och Rasmus Bork-Nielsen fortsätter som anvariga för verksamheten.

Ovanlig åtgärd: Bravida stänger filial

Verksamheten kommer att integreras i Bravida under 2019.