Logga in

Jörg Weidenfeld ny koncernchef för svenska Aura Light

Publicerad
21 feb 2019, 09:51

Jörg Weidenfeld har utsetts till ny koncernchef för det svenska belysningsföretaget Aura Light International AB (Aura Light). Han har haft rollen som interim koncernchef sedan sommaren 2018. Sedan den 1 januari 2019 har han fortsatt i samma roll men som företagets permanenta koncernchef. Samtidigt tillsattes Elke Eckstein, en erfaren branschexpert, som styrelseordförande.

PRESSMEDDELANDE FRÅN AURA LIGHT:

Jörg är en senior konsult med lång erfarenhet av att leda många stora och medelstora företag genom omvandlingsprocesser. Han började på Aura Light 2017 och har sedan dess lett stora strategiska och operativa förändringsprojekt på företaget. Den övergripande omvandlingen av Aura Light sedan 2017, med strategisk inriktning på sina kärnmarknader, har varit framgångsrik och resultatet av bolagets operativa verksamhet har överträffat förväntningarna.

Generationsskifte i Instalcobolag: Han blir ny vd för El-expressen i Lund

– Det har varit ett väldigt inspirerande år och det är ett stort nöje att få jobba med så oerhört kompetenta och passionerade kollegor. Jag ser fram emot att få fortsätta leda Aura Light på lång sikt eftersom resan med vår tillväxtvision är väldigt inspirerande. Vi är en snabb och flexibel organisation med mycket drivkraft och glädje och med många talangfulla människor som verkligen brinner för vad de gör och trivs i Aura-familjen. Jag är säker på att vi kommer skapa ännu fler möjligheter och större affärer inom belysningsbranschen, säger Jörg Weidenfeld.

Ahlsell-veteran ny vd på Eldon

Elke Ecstein.Samtidigt utsågs Elke Eckstein till styrelsens ordförande. Elke har stor erfarenhet från både belysnings- och elektronikindustrin och har haft många ledande befattningar inom marknadsledande globala företag.

– Aura Light är en innovatör inom belysningsindustrin som levererar hållbara belysningslösningar av högsta kvalitet. Vi kommer att fortsätta att fokusera på innovationer och skapa smarta lösningar för våra kunder. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av bolagets framtida utveckling, säger Elke Eckstein.

Lars Täuber ny divisionschef för Bravida Stockholm

Aura Light har dotterbolag i Sverige, Norge, Finland och Tyskland samt ytterligare lokala försäljningsteam i flera länder, bland annat i Nederländerna, Belgien och Schweiz. Företaget har cirka 200 anställda och en omsättning om ca 500 miljoner kronor.