Logga in

Bravida storhandlar i Skåne

Publicerad
25 sep 2018, 15:23

Lindstens Elektriska med 137 anställda och 200 miljoner kronor i omsättning blir Bravida Österlen. ”Vi är redan ganska stora och det är bra för oss att ha Bravida i ryggen för att kunna fortsätta utvecklingsresan.” kommenterar vd Johnny Petré.

– Det var nog ingen som såg det här komma.

Johnny Petré och de andra ägarna har funderat över sommaren på Bravidas erbjudande om köp av bolaget. Nu är det definitivt. 1 oktober blir familjeföretaget Lindsténs Elektriska med 137 anställda Bravidas nya avdelning på Österlen med Johnny Petré som chef. Avdelningen får filialkontor i Tomelilla, Ystad och Simrishamn.

Varför sälja?

– Det är ett bra tillfälle att slå ihop påsarna med Bravida som är en stor koncern men som jobbar mycket lokalt. De har stort fokus på det lokala, på teknik, arbetsmiljlö, medarbetare och personal. Vi är redan ganska stora och det är bra för oss att ha Bravida i ryggen för att kunna fortsätta utvecklingsresan.

Vad kan ni göra inom Bravida som ni inte har kunnat göra som Lindsténs Elektriska?

– Vi kan ta ännu större och intressantare projekt. Vi kan ta andra projekt där vi får in mera styr, kopplingar till ventilation och VS. Vi har haft fokus enbart på el och styr.

– Samtidigt får vi in deras starka stöd inom HR, utbildning, stöd till ledare och projektledare.

Lindsténs Elektriska har funnits sedan 1965. Johnny Petré tog vid som vd efter att hans svärfar, den tidigare vd:n, dog 2005. Fram till försäljningen ägdes bolaget av Johnny Petré, hans fru, svägerska och svärmor.

Genom förvärvet får Bravida en närvaro på Österlen som tidigare varit en vit fläck för installationsjätten.

Hur känns det att sälja bolaget?

– Det känns väldigt spännande. Samtidigt är det vemodigt att sälja ett familjeägt företag sedan flera generationer. Men Bravidas fokus på det lokala är spännande, säger Johnny Petré.