Logga in

Eitechs nedläggning kom som en chock

Publicerad
8 maj 2018, 10:45

Nedläggningen av Eitechs Piteåkontor blev en kalldusch för de 34 anställda. Koncernen varslar ytterligare 21 personer på ett annat kontor.

Elteknikföretaget Eitech meddelade i förra veckan att kontoren i Kiruna och Piteå ska stängas. Totalt varslas 55 personer på de båda orterna.

För de anställda på kontoret i Öjebyn i Piteå kom beskedet som en chock, rapporterar Piteåtidningen.

– Det blev en total överraskning för oss alla. Vi har haft fullt upp i flera år så varslen kom oväntat, säger projektledaren Mattias Hedenström till tidningen.

”Vi har haft fullt upp i flera år så varslen kom oväntat”
Mattias Hedenström, projektledare Eitech

Piteåkontoret ligger i Öjebyn och har 34 elektriker plus tjänstemän. Samtliga varslades torsdag 3 maj. Mattias Hedenström tycker att det är tråkigt att företaget väljer att lägga ner. Men framtiden oroar han sig inte för.

– Vi elektriker kan nog gå vidare med andra anställningar, konstaterar han.

Efter nedläggningarna kommer Eitech att ha tre kontor kvar i Norrbotten, i Luleå, Gällivare och Kalix.

Läs mer: Så påverkas du av förändringarna i ID06

Så här motiverar Eitechs koncernchef Olle Backman beslutet i Norrbottens-Kuriren:

– Vi måste som alla andra se över hur vi ska jobba så effektivt som möjligt utifrån våra kunder. Vi har haft ett behov att se över våra kostnader och hur vi jobbar. Då har vi kommit fram till att vi behövde göra det genom färre orter och då har vi sett att de bästa förutsättningarna finns i Luleå, Gällivare och Kalix, säger han.

Det är sammanlagt 55 personer som berörs på de båda kontoren. Personalen informerades om varslen i slutet av förra veckan.

Läs mer: Vändning för Caverion