Logga in

Bravida varslar elektriker

Publicerad
11 dec 2020, 16:28
| Uppdaterad
26 mar 2021

Elektriker på Bravida i Stockholm och Uppsala varslas om uppsägning.

Bravida varslar 69 elektriker, 57 i Stockholm och 12 i Uppsala, samt 16 VS-montörer på Bravida entreprenad i Stockholm på grund av arbetsbrist.

Läs också:
Så många installatörer har varslats och korttidspermitterats

Lars Täuber, Bravida
Lar Täuber.

– Som alltid på Bravida anpassar vi vår kapacitet för rådande läge, både i att skala upp och skala ned. Stockholmsmarknaden som helhet fungerar bra och neddragningar är alltid vår sista utväg, men i detta fall blev det en nödvändig åtgärd, säger Lars Täuber, divisionschef på Bravida Division Stockholm.

Läs också:
Så påverkar coronaviruset elteknikbranschens största företag

En tydlig ökning av antalet varsel kan ses i nästan alla branscher. Inom byggbranschen är totalt 7 500 personer varslade i december, jämfört med omkring 2 000 varslade personer i våras, enligt Ekonomifakta från Svenskt Näringsliv.