Logga in

Svenskt säkerhetsföretag etablerar sig i Finland

Publicerad
20 nov 2017, 15:18

Med en landchef som ska tillbringa mycket tid på plats hoppas det här svenska bolaget kunna etablera sig lokalt i Finland . “Helt rätt person att leda oss in i Finland på bästa sätt”. Han värvas från låsjätten Assa Abloy.

RCO Security har värvat Petrus Liczkoski Ruuth som Country Manager Finland. Han kommer närmast från låsjätten Assa Abloy där han de senaste sju åren har arbetat med export mot marknaderna i Östeuropa, Mellanöstern och Asien.

– Jag är taggad på att bygga upp något från grunden, säger Petrus Liczkoski Ruuth.

Svenska RCO Security som utvecklar, tillverkar och säljer passer- och säkerhetssystem har i flera år exporterat sina produkter till Finland men tar nu alltså ett kliv för att etablera sig lokalt genom värvningen.

– Det är jättekul att ha Petrus ombord och jag känner att han är helt rätt person att leda oss in i Finland på bästa sätt. Hans erfarenhet av export och kunskaper om den finska marknaden är precis vad vi behöver för att få ut RCO på bred front i vårt östra grannland, säger Fredrik Sidhagen, vd, RCO Security.