Logga in

Ljusbåge brännskadade två på SSAB

Publicerad
9 nov 2017, 09:55

Två yngre män brännskadades i ansiktet av en ljusbåge på SSAB i Oxelösund på onsdagen  Det uppger Södermanlands Nyheter.

–  Det ska ha uppstått en ljusbåge vid ett elarbete på valsverket. Båda fick brännskador i ansiktet, uppger Sari Heikkinen, kommunikationsansvarig vid SSAB Oxelösund, till Södermanlands Nyheter.

Olyckan skedde under onsdag eftermiddag och drabbade två yngre män som är anställda vid SSAB. Enligt företaget var båda två vid medvetande efter olyckan och kunde själva ta sig in i ambulansen.

Läs mer: Höga böter efter ljusbågeolycka

”Det ska ha uppstått en ljusbåge vid ett elarbete på valsverket. Båda fick brännskador i ansiktet.”
Sari Heikkinen, kommunikationsansvarig vid SSAB Oxelösund

– En tredje person ska ha befunnit sig i närheten vid olyckan, men ska inte ha skadats fysiskt, säger Tobias Persson, vakthavande polisbefäl i Sörmland till Södermanlands Nyheter. 

Enligt tidingen ska SSAB göra en intern utredning för att ta reda på vad som hände och se till att det inte sker igen. Samtidigt ska Polisen undersöka om någon har brustit i ansvar vid arbetsplatsolyckan.

De båda männen fördes till Nyköpings lasarett. Sjukhuset uppgav vid 20:30 på onsdagskvällen att de var under behandling.

Läs mer: Släcker ljusbågen på 2.0 millisekunder