Logga in

20-åring överlevde elolycka i ställverk

Publicerad
29 nov 2017, 10:21

En kvinna i 20-årsåldern drabbades av strömgenomgång vid ett arbete i ett ställverk utanför Haparanda. Hon tappade medvetandet och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Kvinnan arbetar för Lapplands elnät, som utför kabeldragningar och anslutningar på Vattenfalls stationer. Elolyckan inträffade strax efter lunchtid på tisdagen vid ett ställverk på Seskarö utanför Haparanda. Händelseförloppet är inte känt, eftersom det saknas vittnen. Men på något sätt kom hon i kontakt med högspänning. Det rapporterar NSD.

Läs mer: 40-åring utförde elinstallation utan behörighet – döms till böter

Efter olyckan fördes hon i ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. Skadorna uppges inte vara livshotande, enligt Stefan Helmvall, vd vid Lapplands elnät.
– Jag har varit till sjukhuset talat med hennes anhöriga och bedömer läget som stabilt. Hon tappade medvetandet en kort stund efter olyckan. Strömmen har inte gått genom hjärtat, säger han till NSD.

Läs mer: Elektriker tuppade av efter strömgenomgång

Elolyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket och Lapplands elnät har startat en intern utredning. Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka, skriver NSD i en uppföljande artikel.