Logga in

Ola Månsson blir ny vd för Installatörsföretagen

Publicerad
29 aug 2017, 10:16

Ola Månsson lämnade rollen som vd för Sveriges Byggindustrier i mars. Idag tillkännagavs att hans nya jobb blir att ta över ledartröjan för Installatörsföretagen efter Jan Siezing som går i pension. 

Den 18 september börjar Ola Månsson sin första arbetsdag på Installatörsföretagen (IN) och den 16 oktober tillträder han som vd efter Jan Siezing som går i pension.

Anders Mattsson, ordförande i IN beskrev valet av Ola Månsson som ny vd som ”klockrent” på ett informationsmöte med IN:s anställda.

– Honom ska vi ha! utropade Anders Mattsson likt matadorerna när de upptäcker tjuren Ferdinand i hagen.

– Det var väldigt roligt att bli tillfrågad. Jag har alltid tyckt att det var bra att el och VVS slogs ihop till ett förbund, sa Ola Månsson när han presenterade sig själv inför sina kommande kollegor.

Elinstallatören fick en snabbintervju med Ola Månsson.

Vilken är din hjärtefråga?

– Att få ihop ett starkt förbund och att på olika sätt lyfta den akuta kompetensfrågan.

Vilket blir det första du kommer göra på IN?

– Att åka ut till regionerna och lyssna på vad vi gör med våra medlemmar. Det är trots allt ute i regionerna som vi jobbar direkt med våra medlemsföretag. Det är själva kärnan i en bransch- och arbetsgivarorganisations verksamhet.

Ola Månsson kommer från VVS-branschen med 8–9 års erfarenhet på VVS-företaget NVS (i dag Assemblin VS). Men han arbetade också med anbud för både el- och VVS-installationer, som regionchef på NVS.

Sen 2010 har han varit vd för Sveriges Byggindustrier (BI), men avgick i våras efter oenighet med styrelsen om hur organisationen skulle utvecklas.

– Men vi är fortfarande goda vänner, ”no hard feelings”, säger Ola Månsson.

Beskriv dig själv med tre ord?

– Målinriktad, engagerande och nytänkande.

FAKTA/OLA MÅNSSON

Ålder: 60 år.

Familj: Gift med Anna, vuxna barnen Sigrid och Oskar (som bägge arbetar på Skanska).

Bor: På herrgård utanför Uppsala. Övernattningslägenhet i Stockholm.

Fritid: Vara bonddräng, köra traktor på gården.