Logga in

Koldioxidsensorer styr ventilation i nytt Malmöhotell

Publicerad
31 aug 2017, 10:07

Malmö får 225 nya hotellrum vid årsskiftet 2018/2019. Assemblin installerar en avancerad luftbehandlingsanläggning och en skräddarsydd automationslösning. Det totala ordervärdet är omkring 55 miljoner kronor.

Assemblin installerar ventilation, el och automation i nya Quality Hotel The Mill, i Malmö. Det sammanlagda ordervärdet är cirka 55 miljoner kronor.

Hotellet med 225 rum inryms i en befintlig byggnad i kvarteret Davida, som även omfattar Malmös gamla konserthus.  Den befintliga fastigheten består av en högdel på 14 våningar med hotellet och en lågdel, den tidigare konsertlokalen, som byggs om till kontor för Arbetsförmedlingen.

Läs mer: Bravida väljer trådlös teknik som är mer robust än tidigare

”För att uppnå bästa komfort används sensorer som känner av temperatur och koldioxidhalt i luften.”

Anders Lindblad, Assemblin Ventilation i Malmö.

För att betjäna både hotellet och kontorsdelen med högkvalitativ luft installerar Assemblin en avancerad luftbehandlingsanläggning. Leveransen omfattar projektering, installation och även garantiservice.

– Anläggningen kommer att ha klimatstyrd variabel flödesventilation, så kallad VAV, och bestå av totalt fem separata system. För att uppnå bästa komfort används sensorer som känner av temperatur och koldioxidhalt i luften, förklarar Anders Lindblad, Assemblin Ventilation i Malmö.

Läs mer: ”Jag bor i världens smartaste hus”

Tre av systemen hanterar ventilationen i högdelen, hotellet, köket och restaurangen. De övriga två lågdelens kontor och garage.

– För hotellet har vi tagit fram en speciell lösning. Mätvärden för varje rum kopplas ihop med hotellets styrsystem. På så sätt kan vi nå en optimal funktion och hög energieffektivitet, säger Jonas Nilsson, Assemblin Automation i Malmö.

Övervakning av systemet sker i realtid via mobiltelefon eller annan uppkopplad utrustning.

Assemblin El ansvarar för projektering och installation av elkraft och LED-belysning.

Installationsarbetena påbörjas sensommaren 2017, för att vara klara hösten 2018. Som mest beräknas ett 20-tal montörer arbeta på plats under våren 2018. Beställare är NCC

I november 2018 kommer kontoret att vara klart för inflyttning och vid årsskiftet 2018/2019 öppnar hotellet.