Logga in

Alkoholfritt byggmingel invigde Almedalsveckan

Publicerad
3 jul 2017, 08:27

Mingel, klippning av band, allt enligt tradition, men alkoholen utesluts. 

ALMEDALEN 2017 Mats Åkerlund, tillförordnad vd på Sveriges Byggindustrier (BI), invigde i går Almedalsveckan för bygg- och installationssektorn genom att klippa av ett symboliskt blått band i Svenskt Näringslivs trädgård i Visby.

Det annars så traditionsenliga minglet bjöd på en nyhet – det fanns inte en droppe alkohol på tillställningen.

”Vi har diskuterat frågan ett tag och nu tyckte vi att det var dags för byggbranschen att kunna ha ett mingel utan alkohol.”

Björn Wellhagen, näringspolitiskchef BI

– Vi har diskuterat frågan ett tag och nu tyckte vi att det var dags för byggbranschen att kunna ha ett mingel utan alkohol, sa Björn Wellhagen på BI till Elinstallatören på byggminglet.

Årets byggmingel var lika välbesökt som förra årets med omkring 350 gäster. Det fanns flera fokus på årets byggmingel, från installationer till kompetensförsörjning. I minglet syntes bland annat Boverkets nya generaldirektör, Anders Sjelvgren, styrelseproffset Åsa Söderström Jerring och Eva Håkansson, generaldirektör på Ekobrottsmyndigheten. Däremot så lyste bostadsminister Peter Eriksson (MP) med sin frånvaro.

Bakom byggminglet stod som vanligt Svensk Byggnäring, där i sin tur bland annat branschorganisationerna Installatörsföretagen, Svensk Ventilation, Sveriges Byggindustrier (BI), Byggmaterialindustrierna och Plåt- och ventföretagen ingår.

Antalet evenemang under årets Almedalsvecka är rekordmånga, 3 938 jämfört med 3 796 evenemang 2016. Hållbarhet, vård och omsorg och byggande är i de populäraste ämnesområdena under årets Almedalsvecka.