Logga in

Tror på att finnas nära där medarbetarna bor

Publicerad
4 jan 2017, 09:33

I juli 2016 förvärvade PQR Consult elkonsulten Belkab. Vid årsskiftet flyttade Belkab från Spånga till ett nytt kontor i Kista. Samtidigt breddas nu verksamheten genom att en ny VVS-avdelning startas där. PQR flyttar dessutom sitt huvudkontor från Sickla till det nya kontoret i Kista Front.

– Vi flyttar för att vi vill expandera. Kistakontoret har plats för 40 personer. I dag finns sju Belkab-medarbetare där och fyra som arbetat med PQR:s centrala funktioner, däribland jag, förklarar PQR:s koncernchef Mikael Lidström.

Ny avdelningschef för Belkab sedan 1 januari är Victor Ah-King, som tidigare var gruppledare på PQR:s el-avdelning i Sickla. Mattias Kulling, som är avdelningschef för VVS i Sickla. är tills vidare VVS-ansvarig även i Kista. På Sicklakontoret finns i dag cirka 30 medarbetare fördelade på el och VVS.

– Målet är att inom ett år vara cirka 30 även i Kista, det vill säga ungefär 15 medarbetare inom el respektive VVS. Men större än så tänker vi inte bli inom varje avdelning för att alla ska kunna känna varandra ordentligt, säger Mikael Lidström.

”Vi tror på att finnas nära där medarbetarna bor. De vill inte resa från norr till söder om staden och tvärtom.Det är därför vi valt att öppna ett kontor till och inte skaffa ett större i Sickla”.

Mikael Lidström, koncernchef PQR Consult. 

Den 23 januari börjar sju personer på den nya VVS-avdelningen i Kista.

– Många VVS-konsulter bor norr om Stockholm. Vi tror på att finnas nära där medarbetarna bor. De vill inte resa från norr till söder om staden och tvärtom.Det är därför vi valt att öppna ett kontor till och inte skaffa ett större i Sickla.

PQR håller även på att utöka verksamheten i Katrineholm där VVS-konsulten TCA övertogs genom ett inkråmsförvärv för ungefär ett år sedan.

– Vi anställde nyligen en person i Katrineholm och är nu fyra. Jag tror att vi på kort tid kan bli ytterligare ett par där, säger Mikael Lidström och tillägger att närliggande Östergötland är en intressant marknad för PQR.