Logga in

Installationsjätte köper i syd

Publicerad
22 sep 2016, 14:40

Nilssons Elektriska i Kristianstad köps upp av Bravida. Bolaget grundades 1949 och har de senaste trettio åren drivits av grundarens söner. Verksamheten är inom elinstallation och service och kunderna är fastighetsägare, byggföretag, industrier och handel.

– Genom förvärvet förstärker vi vår marknadsposition i Kristianstad och nordöstra Skåne, säger Anders Ahlquist, divisionschef Bravida division Syd.

Familjeföretaget Nilssons Elektriska sysslar med elinstallation och service men också vitvaror, tvättutrustning samt larm och passage. Den 1 november blir bolaget en del av Bravida.

– Det är nu dags för nästa steg i utvecklingen av bolaget. Vi har byggt vår verksamhet på långsiktiga relationer och därför var det viktigt för oss att sälja till ett företag som delar våra värderingar, säger Lars Nilsson, vd för Nilssons Elektriska.

Regionchef för Bravida Prenad kommenterar:

– Nilssons Elektriska har verkat sedan 1949 och har ett mycket starkt renommé på orten. Detta blir ett värdefullt tillskott i vår region och det ger oss nya möjligheter, säger Mats Karlsson.