Ljungbyföretag köps upp av jätte

Publicerad 2 jun 2016, 15:24

Almqvist & Brunskog, ett installationsföretag inom lås, larm och brandskydd i Ljungby köps upp av Bravida, som också har en nystartad elavdelning på orten.

Per den 1 juni är Almqvist & Brunskog, som varit aktivt i Ljungby sedan 90-talet, en del av Bravida region Jönköping.

– Detta förvärv blir ett perfekt komplement till vår nystartade elverksamhet i Ljungby. Tillsammans blir vi cirka 20 medarbetare i Ljungby och kan erbjuda en mycket bred kompetens, säger Åke Forsberg, regionchef Bravida region Jönköping.

Bolaget har åtta anställda och omsätter 12 miljoner kronor. Bland kunderna finns industrier, offentliga verksamheter, kommersiella fastighetsägare och byggföretag.

– Vi har haft en god utveckling sedan starten men känner att nästa steg i vår utveckling är att komma in i en större organisation. Vi är väl bekanta med Bravida i närområdet sedan tidigare och ser fram emot att få ett nätverk av kollegor att kunna växa och utvecklas ihop med, säger ägaren Patric Brunskog.