Logga in

“Tråkigt med varsel så här direkt efter träffade avtal”

Publicerad
20 apr 2016, 12:16

Det kan bli konflikt i elteknikbranschen trots att EIO och SEF nyligen kom överens om ett nytt kollektivavtal. Detta efter att Elektrikerförbundet lagt ett sympativarsel för att stötta Svenska Målareförbundet, som ligger i konflikt med Måleriföretagen.

Inte bara SEF utan även andra förbund i 6F lägger sympativarsel. Elektrikerförbundets varsel gäller från 2 maj och omfattar fem arbetsplatser i Örebro och en i Odensbacken. De sex är: Odenskolan i Odensbacken samt i Örebro Baronbackarna, Markbacken, Karlahuset, Olaus Petri Vårdcentral och Södercity.

Varslet innebär total arbetsnedläggelse på de dessa arbetsplatser för företag som är anslutna till EIO. Arbetsuppgifterna sätts samtidigt i blockad, vilket innebär att inga andra företag får utföra dem.

– Det är förstås mycket tråkigt att det kommer varsel så här direkt efter träffade avtal, säger Installatörsföretagens förhandlingschef Åsa Kjellberg Kahn.