Logga in

Det innebär BI:s lockout

Publicerad
13 apr 2016, 10:11

Igår påbörjades Byggnads strejk som berör nästan 10 000 byggnadsarbetare på 525 arbetsplatser. Igår eftermiddag besvarade arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier med en lockout. Så här fungerar lockouten.

Skyddslockouten från Sveriges byggindustrier riktas mot arbetstagare som är medlemmar i Byggnads och som utför arbete på Byggavtalets område på de arbetsplatser och företag som omfattas av Byggnads strejkvarsel.

Lockouten påbörjas den 22 april klockan 06.00 och utökas samtidigt som Byggnads varsel nummer tre träder ikraft, det vill säga morgonen den 26 april.

– Vi har ansträngt oss för att försöka att hitta en kompromiss och för att undvika en strejk. Medlarna har gett oss två olika bud och ändå väljer Byggnads att ta till strejkvapnet. Det drabbar våra små och medelstora företag allra mest och därför ser vi idag ingen annan lösning än att skydda våra företag, säger Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier.