Ny affärsområdeschef för detaljhandel

Publicerad 1 mar 2016, 12:14

Erika Bennerholt tillträder 7 mars som ny chef för Schneider Electrics affärsområde för detaljhandel. Närmast innan har hon varit Sverige-vd för egenvårdsföretaget Bringwell och innan dess från olika chefspositioner inom skönhetsföretaget L’Oréal.

– Erikas erfarenhet från konsumentmarknaden kommer hjälpa oss att accelerera vår affärsomvandling till en ny era för elektriska installationsprodukter.

Det säger Marc Nezet, Country President, Schneider Electric om rekryteringen av Erika Bennerholt som ny affärsområdeschef för detaljhandel inom produktbolaget. Han beskriver en förändringstid med internet of things, sakernas internet, som  gör att uppkopplade smarta hem och inredningsdesign ökar i betydelse på markanden för elektriska installationer.

Erika Bennerholt kommer närmast från Bringwell där hon varit Sverige-vd och nordisk marknadschef i knappt tre år. Innan dess har hon varit tolv år på olika chefspositioner på skönhetsföretaget L’Oréal, senast som nordisk marknadschef.

– Jag tror att min erfarenhet av att få olika delar av en organisation att jobba ihop kan vara en stor fördel. Dessutom har jag ett utifrån-in perspektiv, som kan vara en styrka för att utveckla affärerna, säger Erika Bennerholt.