Logga in

Installationsjätte köper i Långshyttan

Publicerad
7 jan 2016, 11:13

Elinstallatörer i Dalarana AB köps upp av Bravida. Bolaget har idag 40 anställda och omsätter 40 miljoner kronor. Vd Conny Gossas tror på fortsatt tillväxt under sina nya ägares vingar. “Vi kommer behöva nyanställa minst fem elektriker under den närmsta tiden”, säger han.

Bolaget med säte i Långshyttan är dessutom verksamt i Borlänge, Falun och Säter. Vid sidan av elinstallation och elservice sysslar Elinstallatörer i Dalarna AB med kameraövervakning, inbrottslarm, brandlarm, passagesystem, datanät, automation, motordrifter, KNX-system och elprojektering.

– Säkerhet är ett strategiskt verksamhetsområde för Bravida och förvärvet stärker vår befintliga verksamhet, säger Bravida division Nords chef Mikael Lidström.

Elinstallatörer i Dalarna AB grundades 1986. Bolaget uppvisar en stadig tillväxt i omsättning och antal anställda med en vinstmarginal runt 3 procent de senaste tre boksluten.

– Jag är övertygad om att vi fortsätter vår utveckling och tillväxt tillsammans med övriga Bravida-enheter. Jag bedömer att vi kommer behöva nyanställa minst fem elektriker under den närmsta tiden, säger Conny Gossas, vd på Elinstallatörer i Dalarna AB.

Tillträdet skedde 31 december 2015.