Hon blir affärsstrateg på Swedish ICT

Publicerad 15 jan 2016, 16:27

Ingrid Nordmark blir ansvarig för affärs- och strategiutveckling på det svenska forskningsinstitutet Swedish ICT som bland annat har aktuella projekt inom smarta elnät och trådlös laddning.

Ingrid Nordmark kommer närmast från Transmode, ett tidigare svenskt men nu amerikanskägdt hårdvarubolag inom fiberteknik, där hon varit utvecklingschef i tre år. Tidigare var hon 18 år på Ericsson och ansvarade för utvecklingen av fjärde generationens mobilteknik 4G/LTE.

– Ingrids primära uppdrag blir att stödja våra affärsområden, såväl som våra bolag, i att utveckla samarbeten och erbjudanden mot omvärlden. Ingrids breda kontaktnät, och gedigna erfarenhet av både teknisk utveckling och ledarskap, är ett mycket välkommet kompetenstillskott, det säger Hans Hentzell, koncernchef på Swedish ICT.

Swedish ICT är ett icke vinstdrivande statligt institut som forskar om digitaliseringen av industri och samhälle. Arbetet handlar om att förädla forskningsresultat till nya produkter, tjänster, processer och metoder. Tillsammans med sina dotterbolag har institutet verksamhet på ett tiotal svenska orter. Elinstallatören har tidigare skrivit till exempel om test med induktionsladdning och smarta elnät där Swedish ICT är inblandat.

Ingrid Nordmark är civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik. Hon tillträder sin nya tjänst den 14 januari.