Finskt automationsbolag värvar säljchef

Publicerad 18 jan 2016, 15:26

Jasmin Veladzic är ny säljchef på det finskägda automationsbolaget Ouman AB. “Efter snart tio år i branschen känns det oerhört stimulerande att komma hem till Göteborg och vara med och sätta Ouman på kartan ännu tydligare”, säger han.

 

– Jag har faktiskt svårt att tänka mig en bransch som är intressantare än kontrollösningar och fastighetsautomation, inte minst när byggbranschen ser ut att ha en rekord stor efterfrågan på smarta energilösningar under många år framåt, säger Jasmin Veladzic.

Han började i mitten av december 2015 på Ouman AB och är företagets andra värvning till OEM-avdelningen i Göteborg. 1 oktober började Sandra Thörner som Area Sales Manager OEM.

Jasmin Veladzic har jobbat knappa tio år i branschen, först åtta år på hos Systemair men närmast kommer han från Regal i Husqvarna där han arbetat som säljansvarig mot OEM-företag på den svenska och skandinaviska marknaden.

– Jag var bekant med Ouman sedan tidigare då Systemair är kund till dem. Ouman har ett bra rykte i branschen och har börjat ta för sig på den svenska marknaden. Det ska onekligen bli kul att vara del i den fortsatta utvecklingen, säger Jasmin Veladzic som själv kontaktade Ouman när bolaget sökte folk.

Ouman är specialister på fastighetsautomation, energibesparing och styrningar inom VVS. Kunderna är entreprenörer, fastighetsägare och OEM-tillverkare. Bolaget finns representerat med 12 kontor i Finland, två i Sverige i vardera Göteborg och Stockholm samt ett i St. Petersburg. Bolaget har fabriker i finska Kempele och estniska Kuressaare. Bolaget har 250 medarbetare och omsätter 300 miljoner svenska kronor.