Han är Imtech Nordics nya vd

Publicerad 2 nov 2015, 15:11

Mats Jönsson blir ny vd och koncernchef i Imtech Nordic. Han ersätter Håkan Kirstein med omedelbar verkan.

Triton fonders förvärv av Imtech Nordic är nu helt klart och ny styrelse och vd har utsetts. Interims-vd:n Håkan Kirstein ersätts av nyrekryteringen Mats Jönsson som också tar över rollen som koncernchef.

Mats Jönsson kommer närmast från rollen som vd för Coor Service Management, ett bolag inom facility management – alltså arbetsplatsservice, fastighetsservice och rådgivning. Han har också flera års erfarenhet från Skanska där han haft flera ledande befattningar.

– Jag är både hedrad och glad åt förtroendet att få leda ett så spännande och kunnigt bolag. Det är med stolthet jag ser fram emot att bli en del av Imtech Nordic. Första tiden kommer jag ägna åt att lära känna bolaget, och medarbetare för att tillsammans med företagsledningen sedan forma vägen framåt. Jag vill samtidigt passa på att tacka Håkan Kirstein som, i rollen som interims-vd, bidragit till att bolaget har hållit en stabil kurs under en turbulent period, säger Mats Jönsson, vd för Imtech Nordic.

Den avgående tillfälliga vd:n Håkan Kirstein har innehaft posten i 17 månader, längre än det var tänkt från början och det är han som lett bolaget genom den turbulenta perioden med först Imtech Tysklands och sedan det holländska moderbolagets konkurs. Nu har Håkan Kirstein valt att inte förlänga sitt kontrakt.

– Det har varit en spännande och lärorik tid i en, för mig, ny bransch. Med den turbulens som varit är jag glad för att alla engagerade medarbetare nu fått en stabil ägare i Triton och en erfaren och mycket kompetent koncernchef. Det finns alla möjligheter till fortsatt framgång för verksamheten och det känns extra bra att kunna lämna över stafettpinnen till just Mats, säger Håkan Kirstein.