Logga in

Ny VD i LED-företag som satsar

Publicerad
20 okt 2015, 12:33

Tidigare Vadsbo Innovation, numera Switchtech, har fått en ny VD. Den tidigare VD:n Sune Ågren som äger företaget blir kvar i styrelsen. Skiftet skedde i början av oktober.

Mikael Pettersson har efter utbildningen inom elektroteknik på Chalmers jobbat två år som utvecklare av inbäddade LED-lösningar och sedan som projektledare och teknisk chef för drivdonsutvecklingen på Switchtech.

Switchtech startades 2009 under namnet Vadsbo Innovation AB som ett dotterbolag till Vadsbo Transformatorer AB. Bolaget har de senaste två åren, med stöd av Vinnova, utvecklat en digital teknikplattform för att styra LED-belysning. Tekniken har varumärkesskyddats under namnet Softswitcher och en patentansökan har inlämnats.

Bolaget, som utvecklat flera andra LED-styrdon med mera har under året ändrat affärsinriktning och samtidigt bytt namn till Switchtech. Bolaget håller nu på att etablera sig inom digitala drivdon för LED-tillämpningar.