Ny vd i finskägt automationsbolag

Publicerad 30 sep 2015, 17:15

Kristian Berghagen blir ny vd i Ouman AB, dotterbolag till finska Ouman OY

Ouman OY är ledande i Finland inom fastighetsautomation och energibesparing. Det svenska dotterbolaget Ouman AB växer nu på den svenska marknaden och omsättningen ökade har ökat starkt allt eftersom marknadskännedomen ökat.

– Vi har hittills haft ett mycket starkt år med en försäljningsökning på 30 procent. Det finns en bra efterfrågan på energieffektiva lösningar bland fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och OEM kunder, konstaterar Kristian Berghagen.

Tidigare låg de svenska verksamheterna i systerbolagern Enerpoint och Ekonor men sedan ett år tillbaka är de sammanförda inom Ouman AB.

– Det innebär att vi kan erbjuda tjänsterna fastighetsautomation, energieffektivisering och kundanpassade HVAC-styrningar i ett och samma bolag.

Kristian Berghagen har varit General Manager i bolaget. Företaget har inlett ett samarbete med Canmera Energioptimering och säljer med dem tjänsten Värmevakten.

– Inte minst uppskattas att det delvis är en molnbaserad tjänst vilket gör det möjligt att övervaka och korrigera förbrukningen i realtid, säger Kristian Berghagen som räknar med att när året är slut ska ha nått en omsättning på 60 Mkr.