Bygg starkaste sektorn i konkursstatistik

Publicerad 4 aug 2015, 13:43

Hela landet märker av en trend med minskande antal företagskonkurser, utom fyra län. Uppdelat per bransch är byggsektorn en av dem med minst antal konkurser.

I juli gick 384 företag i konkurs i Sverige. Det är 18 procent färre än i juli 2014 då 466 företag gick i konkurs. Byggindustrin är efter fastighetssektorn den bransch som går bäst med 18 procent färre konkurser i juli i år jämfört med samma månad förra året.

Nästan alla branscher visar upp en positiv trend för årets första sju månader. Två branscher går mot strömmen: hotell och restaurang och information och kommunikation har konkursökningar med 19 respektive 17 procent under perioden.

Geografiskt sett märks en minskning av konkurser i hela landet förutom fyra län. I Gotlands län mer än fördubblades konkurserna under årets första sju månader. I Uppsala, Norrbotten och Jämtlands län gick 45, 10 respektive 6 procent fler företag i konkurs under perioden.