Installationsbolagets finska förvärv klart

Publicerad 31 jul 2015, 14:57

Bravidas köp av finska Halmesvaara Oy har nu godkänts av finska konkurrensmyndigheten. Tillträdet sker idag.

Bravida tog i juni sitt stora steg över Östersjön och in på den finska marknaden i och med köpet av Peko Group. Idag godkände finska konkurrensmyndigheter Bravidas andra bolagsförvärv i Finland. Bolagsköpet avtalades redan i juni men de båda bolagen har fått invänta finska konkurrensverkets syn på saken. Idag blev det klart att affären godkänns.

Halmesvaara Oy omsätter motsvarande cirka 210 miljoner kronor och har 110 anställda i regionen runt Helsingfors. Tillsammans Peko Group med årsomsättning om 620 miljoner kronor och 320 anställda utgör den båda finska bolagen Bravidas finska division. Bravida uppger i ett pressmeddelande att förvärven har gett företaget en stark position i både södra och mellersta Finland.

Halmesvaaras verksamhet blir dotterbolag till Bravida Finland och personalen fortsätter i det bolaget med tidigare villkor.

Arbetet med att integrera de båda bolagen i koncernen väntas ta resten av året.