Film ska bekämpa machokultur

Publicerad 5 maj 2015, 15:09

– Filmen är en unik milstolpe i EIOs och SEFs gemensamma arbete för säkrare arbetsplatser, och jag personligen tror inte att någon i elteknikbranschen sett något liknande tidigare, säger Rickard Lindberg, ansvarig för arbetsmiljöfrågor på EIO.

Filmserien innehåller en dramatisering och ett flertal intervjuer, bland annat med en elektriker som själv drabbats. Filmerna handlar om vad man kan göra när en olycka skett och hur man kan hjälpa sig själv eller en kollega. Det främsta målet med filmserien är att få företag och elektriker att arbeta förebyggande. 

– Först och främst ska filmen visa hur viktigt det är att skapa ett arbetsklimat utan machokultur och utan genvägar, men den ska också visa hur viktigt det är att söka vård och göra uppföljning efter en olycka med strömgenomgång, säger Rickard Lindberg.