Telekomjätte väljer Goodtech för fastighetsautomation

Publicerad 10 apr 2015, 14:10

I Rosersberg och Linköping ska Goodtech installera fastighetsautomation i nya ICT-center. Med ett tredje center handlar det om 120 000 kvadratmeter.

– Det här visar vår styrka på automationsområdet,säger Björn Hellström, automationschef på Goodtech.

Ericsson bygger nu datacenter på tre platser i världen, varav Linköping och Rosersberg utanför Stockholm i Sverige. Goodtech har fått ordern av ABB att i de svenska ICT-centren bistå med leverans och installation av system för att styra och övervaka energi-, kyla och IT.

Förutom de svenska centren byggs också ett i Montreal Quebec, Kanada. Ericsson uppskattar investering en till 7 miljarder kronor och tillsammans får de nya centren en yta av 120 000 kvadratmeter. Goodtech avslöjar inte sitt ordervärde.

I Goodtechs uppdrag ingår ansvar för konsturktion produktion och installation av redundanta styrsystem och apparatskåp för BMS, kraft och energisystem samt installation av nätverk för BMS, EMS, PMS.

– Automationsplattformen Decathlon for Data Centers som bygger på systemet 800xA utvecklas för att hjälpa Ericsson att effektivt övervaka och styra energianvändningen, kostnaderna och belastningen på IT-utrustningen i anläggningen. Goodtech är Value Provider till ABB på deras automationssystem, och att vi fick förtroendet att bistå i denna leverans visar vår styrka inom automationsområdet, konstaterar Björn Hellström, automationschef inom Goodtech.