Logga in

Installationskoncern följer nordisk plan

Publicerad
29 apr 2015, 10:51

Bravida fullföljer nu sin strategiska plan för Norden och etablerar sig i Finland genom att köpa Peko Group som omsatte 620 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret.

– Expansion till Finland är en viktig del i vår strategiska tillväxtplan, det säger Mattias Johansson vd och koncernchef för Bravida.

Bravida finns sedan tidigare i Norge, Sverige och Danmark och genom förvärvet av Peko Group fullföljs den strategiska planen att etablera sig även i Finland. Det finska bolaget har 320 anställda och finns representerat i södra och mellersta delen av landet, huvudkontoret ligger i Tammerfors och det är också i den regionen som bolaget har starkast ställning på marknaden. Det senaste räkenskapsåret var omsättningen 620 miljoner svenska kronor. Verksamheten omfattar installations- och servicetjänster inom el, vs och ventilation.

– Expansion till Finland är en viktig del i vår strategiska tillväxtplan. Peko Group är ett starkt och välskött bolag med verksamhet i alla våra teknikområden. Förvärvet utgör en milstolpe på vägen och vi får därmed ett viktigt brofäste på den finska marknaden. Vår ambition är att växa vidare i Finland, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.

Vi vill vara en betydelsefull aktör i den pågående konsolideringen av den finska marknaden.

Peko Group utgör grunden för Bravidas nya division i Finland. Chef för den och vd för Bravida Finland blir Marcus Karsten som tidigare varit vd för installationsverksamheten inom byggbolaget Lemminkäinen Talotekniikka Oy. Han håller nu på och etablerar och bygger upp Bravidas finska division.

– Vi vill vara en betydelsefull aktör i den pågående konsolideringen av den finska marknaden. Vi erbjuder ett starkt nytt erbjudande till marknaden, säger Marcus Karsten, vd och divisionschef Bravida Finland.