Olle Backman ny koncernchef för Goodtech

Publicerad 2 feb 2015, 11:11

Styrelsen i Goodtech Intressenter AB, dotterkoncern till Goodtech ASA, som ansvarar för den svenska verksamheten inom Goodtech har utsett Olle Backman till ny koncernchef.

Han återvänder då till den tjänst han ansvarade för i fem år fram till sammanslagningen av El & Industrimontage Svenska AB och Goodtech ASA under hösten 2010.

De senaste åren har Olle Backman bland annat arbetat med att som delägare och VD bygga upp energiföretaget Enycon AB samt verkat som Investment Manager inom Ekström Management & Investment AB.

– Cirkeln är nu sluten. Med intresse har jag följ utvecklingen av Goodtech från sidan det senaste åren. Jag är självklart stolt över att återigen få förtroendet samt laddad inför att ta mig an uppdraget att leda och utveckla ett av nordens ledande elteknikföretag, säger han i ett pressmeddelande.

Den svenska verksamheten inom Goodtech är inne i ett strategiskt utvecklingsskede där en bolagisering av verksamheterna inom Entreprenad, Power och Infra samt en ny ledningsstruktur banar väg. Backman får en viktig uppgift i att skapa en platt och flexibel organisation med korta beslutsvägar, där alla medarbetare har stort ansvar med tillhörande befogenheter, skriver bolaget i sin presskommuniké