Goodtech koncernchef avgår

Publicerad 3 sep 2014, 16:32

Vidar Låte avgår som koncernchef för Goodtech. Arve Teie tillträder som tillförordnad koncernchef.

– Styrelsen vill tacka Vidar för hans mångåriga insats för Goodtech, säger företagets styrelseordförande Stig Grimsgaard Andersen, i ett pressmeddelande.

– Under hans ledning har företaget mångdubblat intäkterna och utvecklats till en ledande nordisk leverantör av projekt, tjänster och produkter inom el- och processteknik, miljöteknik och industriteknik, fortsätter han.

Goodtech meddelade i samband med presentationen av resultatet för andra kvartalet 2014 att styrelsen ”överväger strukturella och strategiska alternativ för att synliggöra och optimera aktieägarvärdet”. Samtidigt inleddes ett antal förbättringsåtgärder som kommer att ge kostnadsbesparingar och ökad omsättning, med betydande effekt på innevarande år.

– Vidar har, i samråd med styrelsen funnit det lämpligt att avgå, för att ge plats för de pågående processerna i samband med analysen av Goodtechs strukturella och strategiska alternativ, säger Stig Grimsgaard Andersen.

Styrelsen i Goodtech har utsett Arve Teie som tillförordnad koncernchef från 1 September 2014. Han är för närvarande marknadschef på Goodtech.

– Jag är stolt över att ha fått leda Goodtech under de senaste åtta åren, säger Vidar Låte.

– Tillsammans med mina kollegor, har vi utvecklat företaget till drygt 1500 anställda och bra positionering på våra marknader. Jag har stor tilltro till potentialen i Goodtech framåt, men när det råder oenighet mellan styrelsen och mig om den framtida inriktningen, var det ett naturligt val för mig att släppa fram nya krafter. Jag önskar företaget fortsatt framgång, fortsätter han.