Bravida växer bortom gränsen

Publicerad 30 apr 2014, 13:23

Bravida har förvärvat norska Otera Elektro AS, som levererar elektroteknik och automations- och instrumentlösningar till bygg- och anläggningsindustrin samt olje- och marinindustrin. Därmed befäster och utökar Bravida sin roll på den norska marknaden.

Otera Elektro finns i Kristiansand, Bergen och Asker och levererar tjänster i hela Norge. Verksamheten är en del av Otera AS som i sin tur ägs av Agder Energi, Norges tredje största energiproducent.

– Förvärvet av Otera Elektro ska ses som en klart offensiv satsning. Bolagets erfarenhet och kompetens, inte minst när det gäller lösningar för olje- och marinindustrin, stärker omgående vår kompetens och konkurrenskraft på en viktig och växande marknad, säger Mattias Johansson, ansvarig för Bravidas verksamhet i Norge.

Otera Elektro har cirka 300 medarbetare och omsatte förra året motsvarande drygt 500 milkoner kronor.

Vi är mycket glada över att Bravida övertar och vidareutvecklar Otera Elektro. Bravida har en uttalad tillväxtstrategi inom installation och service och Otera Elektros medarbetare blir nu del i den satsningen.
Hans Jakob Epland, verkställande direktör i Otera AS och koncernmarknadschef i AgdeEnergi AS.

Försäljningen förutsätter att konkurrensmyndigheten godkänner avtalet.