Goodtech får stororder av LKAB

Publicerad 24 mar 2014, 09:04

Goodtech har fått uppdraget att leverera, montera och driftsätta ett nytt, komplett kraft- och kontrollsystem till LKABs anläggning i Svappavaara. Ordervärdet ligger på 26 miljoner kronor.

Goodtech har levererat montage, automationssystem och kraftförsörjning till LKAB sedan 1990-talet. Det nya uppdraget gäller ny kraftförsörjning till både befintlig anläggning i Svappavaara och nya gruvor.

– Vi valde Goodtech som leverantör, trots att de inte hade det mest kostnadseffektiva alternativet, säger Peder Nensén på LKAB Malmberget.

Vi ville ha en entreprenör som vi känner oss trygga att arbeta tillsammans med. Goodtechs kompetens och erfarenhet, samt att företaget redan finns på plats i andra projekt avgjorde valet och vi är säkra på att vi därmed får en bättre slutprodukt.
Peder Nensén


Goodtechs leverans
består av flera ställverk på 22kV och 6,3 kV, kabelförband, kontrollsystemet Lena, konstruktion, programmering av när- och fjärrkontrollsystem, montage och driftsättning.

Projektet ingår i LKABs investering i tre nya gruvor, med målet att 2015 producera 35 procent mer färdiga produkter, eller 37 miljoner ton per år.