Logga in

Växte med 35 miljoner på fyra år – nu har elfirman gått i konkurs

Publicerad
22 apr 2024, 07:15
| Uppdaterad
19 apr 2024

Företaget växte så det knakade. Omsättningen tiofaldigades sedan starten för tio år sedan. Men om omsättningen ökade kraftigt var det sämre ställt med en annan viktig faktor. Nu har den snabbväxande elfirman med 15 anställda försatts i konkurs.

För tio år sedan startades Fridhems Elektriska för att göra elinstallationer främst i Sala, Heby, Hedemora och Avesta. Och företaget har vuxit snabbt. De tio åren innebar även en omsättning som tiofaldigats. 

Läs också:
50 solcellsinstallationer på raken gick back …

Läs också:
“Kunna ekonomi är det viktigaste”

Men den vikande marknaden förefaller ha tagit hårt och den 11 april lämnade företaget in en ansökan om konkurs. 

En läsning av räkenskaperna visar att även om omsättningen vuxit i snabb takt – så har lönsamheten varit blygsam. På senare år, 20/21 samt 21/22 gick Fridhems elektriska med förlust och ekonomin var tydligt ansträngd för bolag som då hade 35 anställda.

Tidningen Sala Allehanda uppger att ägaren gick in med ett aktieägartillskott om 1,3 miljoner 2022 för att rädda upp skutan, detta för att tre större projekt belastade resultatet negativt.

Efter att konkursen var ett faktum har advokat Johan Halvarsson förvaltat bolaget och fört en diskussion om att hålla verksamheten i gång för att på sikt hitta en ny ägare. 

– Vi har kontakter med ett par som visat intresse, vi får se vad det leder till, säger han till tidningen.

Även tidningen Branschaktuellt tar upp konkursen för Fridhems Elektriska. I en intervju med dem säger advokaten.

– Vår förhoppning är att hitta någon som köper rörelsen och fortsätter att driva den. Då kan de anställda förhoppningsvis erbjudas ny anställning i den verksamheten. Vår uppfattning är att en försäljning behöver gå ganska snabbt för att man ska kunna hålla verksamheten så intakt som möjligt för både kunder och personal.

Läs också:
”Du är den sämsta chef jag någonsin haft”