Logga in

Elektrikern som slutade med vägguttag: ”Batteribranschen är omogen”

Publicerad
18 mar 2024, 06:00
| Uppdaterad
15 mar 2024

Jimmy Wilhelmsson blev viral i Elinstallatören i början av året. Han satsar på sol och ladd och även på batterier. Men där är frågorna är fler än svaren än så länge. Varför är batterier så svårt?

Det blev en ordentlig lästfest när vi skrev om Jimmy Wilhelmsson och Elektrikern i Västerås som nischat sig på solceller, laddinfrastruktur och batterier.

Läs också:
Elektrikern: ”Vi har slutat med vägguttag”

Läs också:
8 saker vi lärt oss av att nischa oss på sol och ladd

– Det ringde bland annat en taxiåkare från Heby som läst om oss och undrade om vi kunde hjälpa dem med elbilsladdning. Så det kan bli en affär.

Läs också:
De bygger offentliga laddstationer utan beställare

När Jimmy Wilhelmsson besökte solcellsmässan Elmia var det gott om ryggdunkningar och igenkännande blickar, inte konstigt kanske då han också prydde omslaget till Elinstallatören som delades ut på flera platser på mässan.

– En jättebra mässa, vi hade bokat av två dagar och hittade hela nya leverantörer och produkter, säger Jimmy Wilhelmsson.

Men han är inte nöjd med svaren han får på frågor om batterier.

– Medan solcellsbranschen är mogen är fortfarande batteribranschen omogen. Det blir många osäkra svar när man frågar runt om vilka batterier man kan använda var. Jag har också försökt få in offerter på större batterier som man kan ha utomhus i industrier eller jordbruk men det är svårt, säger Jimmy Wilhelmsson.