Logga in

Vinci köper elföretag i södra Sverige

Publicerad
11 jan 2023, 14:34

Ett bolag med 30 anställda blir en del av Vinci Energies. 

Text

I januari 2023 förvärvar VINCI Energies Sweden elföretaget Elektro Kroon. Elektro Kroon blir då en viktig pusselbit för den strategiska satsningen i södra Sverige och ett naturligt kliv för att tillsammans möta framtiden och marknadens behov inom elteknik. 

Läs också:
Vinci Energies köper i Norrbotten

Läs också:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

”Vi har under en lång period samarbetat med VINCI Energies nätverk i Malmö. Det föll sig därför som ett naturligt val när jag nu väljer en trygg framtidspartner för företaget och mina medarbetare. Mitt mål har varit att få ingå i en koncern som VINCI Energies och ta del av deras omfattande nätverk och kunskap inom elteknik. Tillsammans kommer vi kunna dela kompetenser och utvecklas inom området,” säger Johnny Kroon, VD Elektro J R Kroon AB. 

Elektro Kroon grundades för över 20 år sedan och har en bred samt gedigen kompetens inom elinstallationer till både företag och privatpersoner. I tjänsteutbudet ingår bland annat kraft, belysning, data och tele, passagesystem och larm. Arbetsområdet sträcker sig över hela Skåne. Verksamheten har ett stort fokus på miljöeffektiva och energisnåla lösningar inom elteknik. Genom integrationen av Elektro Kroon ansluter sig närmare 30 nya medarbetare till det svenska nätverket. Elektro Kroon blir den femte enheten i Skåne och totalt sysselsätter nu VINCI Energies i Sverige 2 600 medarbetare. 

”Som ett led i vår strategiska utveckling är det viktigt att hitta rätt partners som gör att vi kan växa tillsammans. Med integrationen av Elektro Kroon i vårt nätverk kan vi vässa erbjudandet ytterligare för att alltid vara kundernas förstahandsval inom elinstallation i södra Sverige”, säger Jim Amareus, regionansvarig VINCI Energies Sweden Syd. 

Elektro Kroon integreras i VINCI Energies-koncernen från den 10 januari.