Logga in

Elma Instruments växer kraftigt genom förvärv

Publicerad
7 okt 2020, 13:50

Ett av Nordens största företag inom eltekniska instrument växer genom att förvärva Kimo Instrument Sverige AB.

Det är danska Elma Instruments, med huvudkontor i Köpenhamn, som sedan 1 oktober tagit över Kimo Instrument, med kontor i Stockholm och Göteborg. Kimo har i många år varit en av landet ledande leverantörer inom försäljning och kalibrering av instrument och dataloggare för industri, ventilation och klimat.

Mer branschnytt: ”Om du byggde bussar som man bygger elcentraler hade ingen haft råd att köpa dem”

Elma Instruments, som nu tagit över Kimo, har 40 år bakom sig som en av Skandinaviens ledande distributörer av test- och mätutrustning. Företaget har haft en positiv utveckling sedan starten och expanderar nu kraftigt i Sverige  genom förvärvet av Kimo.

Kimo Instrument AB ska drivas vidare som ett oberoende företag.