Logga in

Vinci Energies köper i Norrbotten

Publicerad
3 maj 2021, 16:44

Vinci förvärvar Fiber och Elkraft i Norr AB med 22 anställda inom fiber och elinstallation.

Text

PRESSMEDDELANDE FRÅN VINCI ENERGIES:

VINCI Energies välkomnar varmt Fiber och Elkraft i Norr AB till sitt svenska nätverk. Ett tillskott av 22 nya medarbetare med expertis inom fiber- och elinstallation stärker VINCI Energies befintliga verksamhet i Norrbotten samt resulterar i en ökad geografisk närvaro i norra delarna av Sverige.

Stororder för Vinciägda Eitech (från 2019):
Eitech vinner kontrakt på 520 miljoner kronor i Göteborg

Vd värvas av ett Vincibolag
Jonas Kihlberg slutar på Elajo

Fiber och Elkraft i Norr AB grundades i 2011 av huvudägarna Jörgen Pääjärvi och Mikael Rautio, som båda fortfarande är operativt aktiva i bolaget. Verksamheten bedriver projekt och serviceuppdrag inom fiber- och elinstallationer, med hela Norrbottens som sitt marknadsområde, fast med tyngdpunkt på den lokala industri- och byggsektorn i Kiruna och Pajala. Omsättningen uppgår till cirka 32 miljoner svenska kronor.

Jörgen Pääjärvi och Mikael Rautio, ägare och ledning i Fiber och Elkraft i Norr AB, kommenterar: “Att vinna förtroende samt få möjlighet att bidra i VINCI Energies fortsatta utveckling och närvaro i norra Sverige känns stimulerande. Vi har en liknande företagskultur med samsyn i värderingar, vi delar även tillväxts- och hållbarhetsmål, vilket resulterar i goda framtidsutsikter för alla våra medarbetare.”

I Sverige representeras VINCI Energies nätverk idag av de globala varumärkena Axians, Actemium och Omexom samt de lokala varumärkena Eitech, Emil Lundgren och INAC Process. Tillsammans, med sina starka regionala rötter och sin innovationskultur, främjar de utvecklingen av ny och hållbar teknik för att bidra i den digitala transformationen och energiomställningen som nu sker lokalt, nationellt och globalt.

Från 2017:
Vinci köper Eitech

Emmanuel Dunat, Managing Director i VINCI Energies i Sverige, säger: “Vi välkomnar varmt medarbetarna i Fiber och Elkraft till vårt dynamiska nätverk. Genom detta fina tillskott får vi ytterligare kraft och kunskap, som blir betydande i vår ambition att ta en ledande roll i de investeringar och i den gröna omställningen som nu sker i norra Sverige, naturligtvis i samverkan med våra kunder och leverantörer.”

Förvärvet resulterar inte i några förändringar för medarbetare samt kunder och leverantörer till Fiber och Elkraft i Norr AB, när verksamheten bedrivs vidare med samma bolagsnamn och varumärke.