Logga in

JiO Eltjänst blir en del av Hjo Installation

Publicerad
25 mar 2022, 10:04
| Uppdaterad
31 mar 2022

Installationskoncernen passerar milstolpen 400 medarbetare i och med köpet av två företag i Göteborgstrakten.

Text

Hjo Installation har förvärvat 100 % av aktierna i JiO Eltjänst AB med systerbolaget Älvängens Installationsbyrå AB med tillträde den 30 mars.

Läs också:
Hjo Installation köper på Tjörn

Läs också:
Hjo installation köper i Halland

Bolagen omsätter cirka 63 miljoner kronor och har 34 medarbetare med en hög tekniknivå inom el- och styrinstallationer i Göteborgsområdet. Kundbasen utgörs av bygg-, fastighets- och industrikunder.

– Vi välkomnar Janne och Mikael med medarbetare som ytterligare ett gott gäng till Hjo Installation, bolagen har kommit långt i sitt arbete med teknikutveckling, delaktighet och medarbetarskap. Hjo Installation passerar nu 700 miljoner kronor i omsättning med en stabil lönsamhet i alla våra bolag. Vi är med detta förvärv mer än 400 medarbetare vilket är en glädjande milstople, säger Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation..

Läs också:
Hjo Installation köper i Ale

– Vi har arbetat i några år med vår framtida struktur och organisation. Valet blev att vi ville ingå i en större organisation där vi kan utveckla bolagen tillsammans. Det som var viktigt i denna process var att vi behåller namnen och företagskulturen samt kunna driva vidare JiO och ÄIAB tillsammans med våra medarbetare och övriga bolag, säger Janne och Mikael.