Logga in

Hjo Installation köper på Tjörn

Publicerad
17 dec 2021, 10:06

Ett elteknikbolag med 20 medabetare blir en del av den växande installationskoncernen runt Elektrobyrån.

Text

Hjo Installation har förvärvat 100 % av aktierna i El & Marinteknik i Kållekärr AB med tillträde den 20 december. Bolaget omsätter cirka 28 MKR och har 20 medarbetare med en god position inom el-installationer på och omkring Tjörnområdet. Bolaget som är väl etablerat på Tjörn med en bred och stabil kundbas med flertalet byggföretag och fastighetsägare i området. Medarbetare med hög kompetensnivå samt fokus på långsiktiga samarbeten.

Läs också:
Hjo Installation växer i Värmland

Läs också:
Hjo-koncern köper i Nora

– Det känns mycket bra att etablera oss på Tjörn och att vi växer i Göteborgsområdet vilket vi tror starkt på framåt. Vi välkomnar Rolle med medarbetare till oss. Bolaget är väletablerat på både ön och hos dess nyckelkunder, säger Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation.

– Vi ser med stor spänning fram emot en ny fas för oss och våra medarbetare och känner en stor trygghet för företagets framtid med denna ägarförändring, säger Rolle Josefsson, VD och tidigare ägare av El & Marinteknik i Kållekärr AB.

– För El & Marinteknik känns det som nästa steg i vår utveckling att komma in och bli en del av en större gemenskap där vi kan ta hjälp av varandra inom respektive kunskapsområde, säger Rolle Josefsson.