Logga in

”De anställda får inreda som de vill”

Publicerad
19 mar 2021, 10:49

Jonas Rostedt är Fleet Manager och ansvarig för inköp av både person- och lätta lastbilar på Omexom, företaget där disitributionselektrikern Håkan Kaneteg, som här berättar om sin skåpinredning, jobbar. Företaget har omkring 200 lätta lastbilar, de allra flesta med skåpinredning.

Från 2017 om elektrikers bilköp:
Pickuper har aldrig varit hetare

Vad är viktigt att tänka på vid inköp av skåpinredning? 

– Vi har några olika färdigspecificerade moduler som våra anställda kan kryssa i. Om de vill ha annan inredning eller tillägg har vi en dialog inom Omexom. Det finns förstås alltid en kostnadskontroll där avdelningscheferna också är med. När våra anställda har behov av specialinredning sker samtal mellan billeverantören, skåpinredaren och föraren. Bilen är ju deras arbetsplats, så de får inreda skåpet som de tycker är lämpligt efter de behov de har inom kostnadsramen.

Perspektiv av Anders Myrdal om de farliga extragolven
”Är en elektrikers liv inte lika mycket värt som en privatpersons?”

 – Vi har också fokus på säkerhet – det är viktigt att tunga saker kan lastsäkras i skåpet för att inte flyga iväg vid en kraftig inbromsning eller kollision. Vi gör heller ingen skillnad på säkerheten i person- och lätta lastbilar. Det är lika viktigt i bägge biltyperna. Den tid som läggs ner på planering av skåpinredning och säkerhet sparas in eftersom varje anställd då får den arbetsplats de har behov av.