Logga in

Så mycket får campingägare betala för brister i elsäkerhet

Publicerad
3 jan 2018, 12:23

Förvaltningsrätten i Karlstad går på Elsäkerhetsverkets linje och dömer en campingägare i Örebro län till att betala 50 000 kronor i böter på grund av brister i starkströmsanläggningen.

Det var sommaren 2016 som Elsäkerhetsverket uppmärksammade ägaren till en camping i Örebro län om att starkströmsanläggningen hade elsäkerhetsbrister, det skriver na.se. Bristerna skulle åtgärdas senast den 19 september samma år men så skedde inte. Ett nytt föreläggande kom från Elsäkerhetsverket den 17 januari 2017 och i det krävde verket att behörig elinstallatör skulle intyga skriftligt att bristerna på campingen var åtgärdade inom loppet av 30 dagar.

Mer fulel i rätten:  Här är obehöriga elinstallatörens elfel

Elsäkerhetsverket har därefter gått till förvaltningsrätten och ansökt om föreläggande om vite. Enligt na.se har campingens ägare inte svarat rätten som därför bifaller Elsäkerhetsverkets vitesföreläggande.