Logga in

Yrkes-VM: Grattis till medaljen Johannes!

Publicerad
18 okt 2017, 16:39

Industrielektrikern Johannes Johnsson från Kristianstad tog medalj på  Yrkes-VM i Abu Dhabi. Så här gick det för de övriga svenska elektriker.

På torsdagskvällen avslutades Yrkes-VM i Abu Dhabi. Totalt 1 300 unga yrkespersoner från närmare 60 länder har fajtats om medaljerna i fyra dagar, och Sverige har deltagit i 26 av de 52 olika tävlingsgrenarna. VVS-montören Björn Landin vann en bronsmedalj, och blev den enda svensken på pallplats. Men det delades även ut skicklighetssmedaljer ”Medallion for Excellence” till åtta svenska tävlande, däribland industrielektrikern Johannes Johnsson från Kristianstad.

”Den största utmaningen har varit att hinna göra allt. Det har varit en jättetidspress.”

Johannes Johnsson, industrielektriker och medaljör

– Den största utmaningen har varit att hinna göra allt. Det har varit en jättetidspress, sade Johannes Johnsson när sista tävlingsmomentet, programmering, var avklarat på onsdagseftermiddagen.

I grenen mechatronics  tävlade ett tvåmannateam; automationsteknikerna Wilhelm von Heideken från Malmköping och Adrian Bentland från Göteborg. Båda mottog en Medallion for Excellence.

Så här gick det för de andra svenska elektrikerna:

Simon Franzén från Lidköping tävlade i telekomgrenen och kom på elfteplats.

Robin Stattin från Sollefteå tävlade i elinstallation och kom på 24e plats.

Hela resultatlistan hittar du på worldskillsabudhabi2017.com

Yrkes-VM 2017 var den 44:e upplagan av the WorldSkills Competition, som är tävlingens internationella namn. Enligt arrangörerna har 100 000 besökare följt tävlingen på plats i Abu Dhabi. WorldSkills Sweden, som ansvarar för svenska Yrkeslandslagets deltagande, är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten.