Logga in

Så många får lämna Caverion

Publicerad
19 okt 2016, 10:43

Sparpaketet på Caverion har vuxit till 1000 personer som en konsekvens av hårdare tyglar i projektupphandlingar och en minskad orderstock.

Åtstramningarna på Caverion fortsätter. Sparpaketet från i juni som omfattade 700 personer räcker inte. Idag kom budet att 1000 anställda får lämna sina jobb i koncernen.

Under tredje kvartalet har bolaget infört en hårdare upphandlingsprocess som lett till en något minskad orderstock jämfört med tredje kvartalet förra året. Det här leder till behovet av större sparåtgärder. Personalneddragningarna i år kommer uppgå till 1000 personer till en kostnad av 20-24 miljoner euro. Positiva effekter av sparpaketet väntas år 2017.

Exklusive kostnaden för sparpaketet uppskattar Caverion rörelseresultatet till 19,5 miljoner euro och rapporterat rörelseresultat till 13,8 miljoner euro för perioden juli-september. Förra årets tredje kvartal rapporterade bolaget en rörelsevinst på 21,3 miljoner euro.

Delårsrapport presenteras torsdag 27 oktober.